Гимназијалци у полуфиналу "Прогресовог" такмичења

"Лаборанти" очекују награду: Екипа Гимназије "Пиво Караматијевић"

Гимназија “Пиво Караматијевић“ из Нове Вароши уврштена је међу осам полуфиналиста такмичења „Европа, то си ти“, чији је циљ унапређење услова рада и образовања у школама. Такмичење финансијски подржавају Европска унија и Влада Швајцарске, преко програма Европски ПРОГРЕС.

На такмичење је пријављено 25 пројеката из 20 средњих школа, а више од 10 хиљада гласача је путем сајта „Европа то си ти“ одредило полуфиналисте. Гимназију „Пиво Караматијевић“ представља екипа „Лаборанти“ у којој су Ален Хасовић, Филип Дробњаковић и Игњат Крџавац.

У изради пројекта помогао им је матурант Никола Пушичић, а у припреми за смотру професори Срећко Гујаничић и Милунка Чакаревић.

-Окосница наше пројектне идеје јесте набавка нове лабораторијске опреме за кабинете хемије, физике и биологије, као и организовање интерног Сајма науке. Учешћем на такмичењу популаришемо знање и науку у нашој школи- кажу „Лаборанти“.

Полуфинално такмичење биће одржано 27. априла у Нишу. Тимови имају задатак да се припреме за надметање у знању о темама које се тичу Европске уније и процеса европских интеграција. Најбоља четири ће се пласирати у финале, које је заказано за почетак маја, а два победничка тима ће добити награде у износу од по 100.000 динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.