ЈКП „Водовод Златибор“: Према пројектима и роковима

Ради се и на водоводу у Љубишу

Ради се и на водоводу у Љубишу

Језеро на Краљевом тргу на Златибору за који дан почеће да се пуни чистом водом из бушотине која ће бити стављена у функцију након монтирања потребне опреме. Од раног пролећа ЈКП „Водовод Златибор“ из Чајетине  ради на уређењу водоводне и канализационе мреже као и кишне канализације око Краљевог трга, а према према речима директора овог предузећа Мирослава Ђокића, у питању су обимни послови који ће ускоро бити успешно приведени крају. 

Након довршавања капиталних инвестиција, локална самоуправа општине Чајетина дала је себи нове задатке. Један од њих је реконструкција Краљевог трга у којем централно место има и некадашњи бисер са разгледница ове планине, језеро. Годинама запуштено и загађено отпадном водом, ово некада дивно купалиште постало је неупотребљиво у ту сврху како за домаће становништво, тако и за туристе. Изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода, језеро је добило шансу да поново заблиста.

-Језеро би требало за који дан да почне да се пуни чистом водом, поред језера је прошао један опточни канал који води до речице Обудојевица. Језеро ће се пунити из две бушотине чистом водом. Следеће седмице се постављају пумпе и опремају те бушотине, тако да ће за 15-ак дана језеро почети да се пуни када ће да буде у свом правом сјају. Урађене су кишна и фекална канализација, то се не види јер је све покривено, али на Тргу су километри положених цеви. У тржном центру и околини се иде на то да се похватају све воде које се сливају. Ми више немамо површинске воде које се уливају у језеро. Све су похватане, упојене и иду тамо где треба да иду- каже Мирослав Ђокић, в.д. дир. ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина.

Мирослав Ђокић, директор "Водовода"

ЈКП „Водовод Златибор“ такође довршава радове на кишној канализацији у неколико улица на Златибору у дужини од 800 метара, а у плану за следећу годину је да се са тим настави у оним деловима насељеног места Златибор где са великим приливом воде након киша становништво има проблема. Једна од екипа “Водовода“ ових дана изводи и радове у Љубишу, засеок Смиљанићи, да би квалитетном водом снабдело 37 домаћинстава.

-Било је неких потешкоћа које смо превазишли, надамо се да ћемо ове радове постављања цеви завршити ове јесени. Радове на извориштима имамо на пролеће да би током следећег лета Смиљанићи имали решено водоснабдевање- каже Ђокић.

Један крак се ради у дужини од око 750 метара а други је дуг око 450 метара. Вода ће се од изворишта уз помоћ пумпи избацивати на две коте где се налазе резервоари, а онда ће природним падом стићи до сваког домаћинства, каже Ђокић. Терен је тежак, каменит, али је посао приведен крају.

-Смиљанићи су највећа фамилија у Љубишу, једна стара позната фамилија са познатим личностима. И поред свега тога, мислим да су заслужили да имају воду, то је основна цивилизацијска тековина да људи имају воду- закључује в.д. директор ЈКП „Водовод Златибор“.

-Такође се у Шљивовици завршава један водоводни крак, а следе радови у Мушветама и Голову, све према предвиђеним роковима и пројектима- наглашава Мирослав Ђокић.

(Извор: zlatiborpress.rs)
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.