Мишо Ристић - угоститељ заљубљен у цвеће!

Продајна изложба испред

Продајна изложба испред "Магазе" - Мишо Ристић

Да се и мушкарци одлично сналазе у свету цвећа, показује пример Миодрага Миша Ристића (56) из Нове Вароши, који се у последње време интезивно бави гајењем и продајом разноврсних цветница.

Власник култне кафане ”Ристића магаза” је у доба короне конобарски ајнцер заменио саксијама са разнобојним јесењим ружама, мушкатлама, петунијама … Мишу је цвећарство постало омиљени хоби, а повремено и заради неки динар од продаје. Тако је недавно на трему испред свог локала, приредио мини продајну изложбу јесењих ружа.

-Изложио сам око 300 белих, розе, жутих и црвених хризантема у саксији, и готово све сам продао по цени од 100 динара за мале и 300 за веће саднице. Мотив није била само зарада, већ да пружим свој скромни допринос у уређењу дворишта како би нам град изгледао лепше – каже за “Варошке новине” познати локални угоститељ, који своје цвеће гаји у пластенику изнад породичне куће на Зебиновцу, и то са пуно љубави и стрпљења.

Љубав према цвећу, каже, наследио је од покојне мајке Цане, чија је окућница била једна од најуређенијих у овом делу града. Мишо планира да се у наредном периоду више ангажује у овом новом бизнису, јер га је корона као угоститеља финансијски исцрпела.

–Поставио сам још један пластеник у којем ћу проширити “производњу” на тује, руже и бегоније, које су сад у моди. Пратим трендове у цвећарству и, ако криза са короном потраје, озбиљне ћу се посветити овом послу и тиме спојити лепо и корисно – додаје Ристић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.