„Стара Рашка“ обезбедила цреп за дом у Божетићима

Цреп стигао на Боровиту главицу

Цреп стигао на Боровиту главицу

Бивши задружни дом у Божетићима коначно ће добити нову покривку. Цреп је обезбедила Хуманитарна организација "Стара Рашка" из Београда у сарадњи са Компанијом "Тоза Марковић" из Кикинде, а биће га и за друге потребе.

Општина Нова Варош је у виду донације овај пут добила 20.000 комада црепа и 230 комада самара, а из фабрике су већ допремљене прве количине. Према договору са „Старом Рашком“, од тога је 12.500 комада црепа опредељено за замену кровног покривача на задружном дому у Божетићима, док ће остатак по приоритету поделити локална самоуправа.

За разлику од других сеоских домова у нововарошком крају, задружни дом на Боровитој главици у Божетићима још увек је у функцији. У приземљу раде продавница и ветеринарска амбуланта, а има и велику салу за скупове и Омладински центар који је отворен пре пар година, док је на спрату неколико станова. Грађен је кулуком недуго након Другог светског рата, а реновиран, дограђен и препокривен почетком осамдесетих. И од тада, кажу мештани, на њему није замењен ни један цреп.

- Због оштећења кров одавно прокишњава, па је његова замена новим преко потребна. Дом у Божетићима је најочуванији и најфункционалнији сеоски дом у општини Нова Варош, а вероватно и на целом простору Рашке области, и зато је заслужио да му се продужи животни век - каже Војин Вучићевић из Хуманитарна организација "Стара Рашка".

Иначе, ово није прва донација у црепу Хуманитарне организације „Стара Рашка“ овом делу Србије. За општине у Рашкој области 2017. су обезбедили донацију од 50.000 комада црепа, а летос 10.000 комада за оштећене градом у општини Сјеница.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.