Нововарошанке отпутовале у Сарајево на Међународно финале

Спремне за финале - пред пут у Сарајево

Спремне за финале - пред пут у Сарајево

Девојчице из Нове Варош, чланице екипа у одбојци на песку и уличном баскету, отпутовале су јутрос на Међународно финале Спортских игара младих које се од 20. до 24. октобра игра у Сарајеву. Испратили су их представници локалне самоуправе и Спортског савеза који је уз помоћ спонзора за њих обезбедио спортску опрему.

У Сарајево су отпутовале чланице Одбојкашког клуба „Златар“ Жана Пушичић и Андријана Недовић и њихов тренер Слободан Јојевић, као и Имана Бајровић, Лана Матовић, Тања Пушичић и Наташа Чоловић из Женског кошаркашког удружења „Златар“, и тренир Наташа Бучевац.

У Сарајеву ће се на Међународном финалу у десет спортских дисциплина надметати дечаци и девојчице млађи од 16 година из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине који су постигли најбоље резултате на квалификационим државним турнирима. На Спортским игарама младих Србије, средином октобра на Копаонику, девојчице из Нове Вароши освојиле су прво место у одбојци на песку, док су у уличном баскету биле друге.

Како се очекује, Србија ће у Сарајеву имати око 270 представника из Нове Вароши, Ниша, Пријепоља, Краљева, Куршумлије, Сремске Митровице, Крагујевца, Чачка, Крушевца, Новог Сада, Кикинде, Сурдулице, Босилеграда, Београда, Алексинца, Шапца, Прибоја, Обреновца, Сокобање, Чајетине и Челарева. Они ће се такмичити у малом фудбалу, одбојци на песку, уличном баскету, рукомету, одбојци, стоном тенису, тенису, атлетици и шаху, а за најмлађе и у популарној игри „између две ватре“.  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.