Општина нуди у закуп 1.700 хектара пољопривредног земљишта

Село Трудово (илустрација)

Село Трудово (илустрација)

Општина Нова Варош понудила је у закуп на 15 година укупно 1.645 хектара пољопривредног земљишта у државној својини. Ради се о више од 300 парцела различите површине у 33 катастарске општине.

Лицитација ће се одржати 29. октобра у 12 часова у згради општинске управе. Почетна цена закупа креће се у распону од 150 до 7.152 динара по хектару, а излицитирани износ закупнине плаћа се на годишњем нивоу.

Право закупа имају сва физичка и правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и имају место пребивалишта или седиште на територији општине Нова Варош. Како се наводи у огласу, земљиште које се издаје у закуп може се користити искључиво за пољопривредну производњу.

Интересовање за закуп пољопривредних парцела у државном власништву порасло је последњих неколико година, па се очекује да ће и ове добар део понуђених парцела наћи закупце. На овај начин у последње четири године закупљено је 279 хектара, највише 2019. када је излицитирано 147 хектара.

О Г Л А С за прикупољање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Нова Варош, може се наћи у новом броју „Варошких новина“ који је у продаји.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.