За викенд велика акција чишћења Златара и Увачког језера

Ко скупи више добија награду - Увачко језеро (архивски снимак)

Ко скупи више добија награду - Увачко језеро (архивски снимак)

Овог викенда чистиће се две најпосећеније туристичке дестинације у нововарошком крају у великој акцији коју организује неформална група “Пчелице” чији је еколошки пројекат проглашен за најбољи на конкурсу који спроводи УНИЦЕФ у Србији. Уколико временске прилике дозволе, у суботу 17. октобра чистиће се туристичка зона на Златару, а у недељу Увачко језеро.

Како се очекује учествоваће више од 60 волонтера, углавном младих, а ово је само једна од активности које ће бити реализоване у оквиру овог пројекта. Акцију ће помоћи Канцеларија за младе Новa Варош.

-Акција је такмичарског карактера. Волонтери ће бити подељени у тимове, а тим који сакупи највише смећа побеђује и добија вредне награде. За све учеснике обезбеђени су храна, освежење и поклони. Желимо да дружећи се очистимо природу и допринесемо лепшем изгледу нашег града и његове околине- кажу „Пчелице“.

А „Пчелице“ су Милица Марјановић, Тамара Рабреновић и Емилија Дулановић, ученице треће године Средње школе у Новој Вароши.

"Пчелице" - Тамара, Емилија и Милица

Конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу на ком су „Пчелице“ учествовале, организован је у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност“. На њему су могли да учествују сви млади из Шумадије и Западне Србије, старости од 13 до 19 година, који желе да реализацијом својих идеја допринесу позитивним променама у свом окружењу.

Иначе, UPSHIFT програм се дугорочно спроводи широм света и подстиче младе да решавају проблеме у свом окружењу, побољшају живот у заједници и преузиму ствари у своје руке. UPSHIFT  се реализује у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије у и између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије“ који воде УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО, а финансира Фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ). У Србији програм УПСХИФТ спроводи партнерска организација „Разливалиште“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.