У Градској библиотеци бесплатно учлањење за првачиће

Чланска карта за 80 првака

Чланска карта за 80 првака

Након више од пола године од када је због епидемије корона вируса затвориле врата за посетиоце, Библиотека “Јован Томић” уприличила је прве програме и активности, али не у пуном капацитету и уз поштовање свих прописаних мера у спречавању ширења COVID-19. Библиотекари су пре неколико дана добродошлицу пожелили ђацима првацима.

У нововарошкој књижевној ризници нису желели да, упркос корони, прекину традиционалну годишњу акцију бесплатног учлањења најмлађих читалаца. Претходних година чланске карте Библиотеке добијали су предшколци, док је овог пута ту привилегију имало осамдесетак првака из градске и сеоских основних школа.

-Млађане љубитеље писане речи упознали смо са радом књижничара, приближили им делатност и активности установе, упознали са богатим књижним фондом, као и најзанимљивијим књижевним садржајима примереним за њихов узраст. Сви заједно смо се придржавали прописаних мера заштите од Цовида 19, а након дружења поделили им бесплатне чланске карте за годину дана – каже за „Варошке новине“ директорка Градске библиотеке Милана Јелић и истиче да се акција бесплатног учлањења спроводи са циљем популарисања књиге и читања.

Због још увек нестабилне епидемиолошке ситуације, а у складу са препорукама надлежних, у овој установи, ипак, сем обављања примарне делатности , неће још увек бити организовани никакви културни програми.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.