Пао први снег, забелели се кровови у Новој Вароши

Нова Варош, уторак 13. октобар

Нова Варош, уторак 13. октобар

У Новој Вароши је јутрос пао први снег ове зиме. Забелели су се кровови и хладно је, али метеоролози најављују пролепшање и пораст температуре.

Киша која пада од јуче, ноћас је прешла у суснежицу и снег кога на околним планинама има нешто више него у граду. Забелели су се пашњаци и пропланци на Златару, а под белим покривачом осванула је и Муртеница. На срећу снега нема на путевима, па се саобраћај одвија нормално.

-Јутрос је пало три до четири центиметра снега, али мада га нема пуно донео нам је главобоље. Многи још увек нису повадили кромпир нити спремили дрва за зиму, јер се због обилних падавина последњих дана не може ни у њиву ни у шуму- каже Десимир Спасојевић из засеока Равни тор на Муртеници.

На Муртеници 3 до 4 центиметра снега (Фото: Д. Спасојевић)

Беле се пашњаци и у Брезнима (Фото: Н. Оташевић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.