Међународно финале ипак у Сарајеву, две екипе из Нове Варош

Понос града - освајачи медаља на Копаонику

Понос града - освајачи медаља на Копаонику

Међународно финале Спортских игара младих на коме учествују и девојчице из Нове Вароши, одржаће се од 20. до 24. октобра у Сарајеву. Први пут од оснивања, Међународно финале неће бити у Сплиту, колевци игара, а одлука о његовом измештању донета је због тренутне епидемиолошке ситуације у Хрватској.

У граду на Миљацки у десет спортских дисциплина надметаће се дечаци и девојчице млађи од 16 година из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине који су постигли најбоље резултате на квалификационим државним турнирима. На Спортским игарама младих Србије, средином октобра на Копаонику, девојчице из Нове Вароши освојиле су прво место у одбојци на песку, док су у уличном баскету биле друге.

Злато у бич волеју и звање најбоље екипе у Србији избориле су чланице Одбојкашког клуба „Златар“ Жана Пушичић и Андријана Недовић, и њихов тренер Слободан Јојевић. Сребно у баскету „три на три“ освојиле су Имана Бајровић, Лана Матовић, Тања Пушичић и Наташа Чоловић, чланице Женског кошаркашког удужења „Златар“, које тренира Наташа Бучевац. 

Ове године такмичење је организовано још и у малом фудбалу, рукомету, одбојци, стоном тенису, тенису, атлетици и шаху, а за најмлађе и у популарној игри „између две ватре“

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.