„Ојковачко небо“ победник фото-конкурса Канцеларије за младе

Победничка фотографија

Победничка фотографија "Чардак изнад воде и ојковачког неба"

Марко Вићовић, ученик трећег разреда нововарошке Средње школе, победник је конкурса за најбољу фотографију који је недавно организовала општинска Канцеларија за младе. Његова фотка под називом „Чардак изнад воде и ојковачког неба“, проглашена је за најлепшу у конкуренцији 64 фотографије, које су на конкурс путем друштвених мрежа послала 32 аутора – фото-аматера.

-На конкурс сам се пријавио из радозналости и забаве, али и са жељом да на овај начин промовишем прелепе пределе мог завичаја, који кроз објектив фото апарата, а ни камере, нису довољно експонирани. Својом лепотом мотиви из Ојковице заслужују да их види што већи број људи – сматра даровити Марко, лауреате такмичења.


Награђени аутори - Марко Вићовић и Тијана Зечевић

Одлуком стручног жирија, у саставу: Станко Никачевић, Мирко Ковачевић и Лазар Тодоровић, награђено је и још 11 младих љубитеља фотографије, старости од 15 до 30 година .Друго место освојио је Матеја Мићовић, а треће Тијана Зечевић. Календар Канцеларије за младе за наредну годину красиће и фотоси : Јелене Попадић, Маје Поповић, Жарка Раденковића, Ање Тртовић, Миле Обућине, Адија Мелића, Игора Ботића и Јелене Јојић. Остали аутори – учесници конкурса, првог ове врсте у граду на падинама Златара, похваљени су за своје талентоване радове, а свима њима је КЗМ доделила пригодне поклоне на свечаности уприличеној пре неколико дана у просторијама Омладинског центра у Дому културе.

-Конкурс је био успешан, како по броју пристиглих фотографија, тако и по њиховом квалитету. КЗМ је ову акцију, као и многе до сада, организовала са циљем да младима омогућимо и да их мотивишемо да на креативан и користан начин искажу свој таленат, употпуне своје слободно време, посебно у условима короне када се не препоручују окупљање и веће манифестације – каже Велиша Петровић, координатор локалне Канцеларије на младе, и најављује нове активности овог и сличног типа, а у складу са прописаним мерама заштите у спречавању ширења Цовида 19.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.