Првачићима уручена бесплатна чланска карта Библиотеке

Прваци у Библиотеци

Прваци у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић"

Ђацима првацима из општине Чајетина подељене су чланске карте за Библиотеку "Љубиша Р. Ђенић“, а локална самоуправа их је даровала са по пет хиљада динара. Ација се традиционално организује у оквиру Дечије недеље, а намера општине Чајетина је да овим симболичним гестом помогне  деци око куповине неопходног прибора за почетак школске године.

-Све што ми старији данас радимо, радимо због лепше будућности наших најмлађих, као што су радили и наши родитељи, наше баке и деке и сви наши пре њих. Полазак у школу је један од најлепших тренутака у нашим животима стичемо нова знања, нове другаре, нове учитеље, и зато и општина Чајетина увек жели да да свој допринос како би улепшала тај нови тренутак у дечијим животима. Поносни смо на то што можемо кроз наш буџет да овакву праксу одржавамо из године у годину. Поготово нам је драго што се у општини повећава број деце, самим тим и број првака и надам се да ће се тај тренд наставити- рекао је Милоје Рајовић, заменик председника Општине Чајетина.

Запослени у Библиотеци су присутним првацима представили начин рада установе, праксу око изнајмљивања књига и пожелели им да буду што редовнији читаоци. С друге стране, ђаци су се представили рецитацијама, пре свега кроз песме Љубивоја Ршумовића.

(Фото: Општина Чајетина)

* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                         

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.