Славиши украли и заклали бика, а оставили изнутрицу!

Има још шест крава и јуницу - Славиша Корићанац

Има још шест крава и јуницу - Славиша Корићанац

Под окриљем мрака непознати лопови су Славиши Корићанцу из Љепојевића украли бика и заклали га недалеко од власникове куће, месо су потом однели, а њему оставили изнутрицу. Крађа каква се не памти у овом крају догодила се крајем прошле седмице. Полиција је обавила увиђај и истрага је у току.

Несрећни бик Цветко тежио је око 400 килограма, а поред њега Корићанци имају још шест крава и јуницу. Као и целог лета, говеда су и то вече ноћила на пашњаку ограђеном електричном чобаницом.

-Пашњак је крај самог асфалтног пута којим се преко Јавора може у Сјеницу и Ивањицу. На околним парцелама било је још бикова и крава, јер на овај начин стоку увече затврају готово сви у селу. Колико знам нисам се ником замерио, па не могу ни да претпоставим ко би нешто овако могао да учини - прича за „Варошке новине“ Славиша Корићанац.

Крађу је, каже, открио тек ујутру, када је стоку потерао на пашу. Бика који је рођен прошлог септембра Корићанац је планирао да утови и да га прода идућег лета.

-Цветка су заклали у нашој ливади која се налази крај самог пута, на километар од куће према Јавору. Извадили су му утробу и оставили је у грању, а све остало су спаковали у кола и отерали у непознатом правцу - каже Корићанац.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.