Чајетина и Златибор добијају нову трафо станицу

За радове 400 милиона динара из државног буџета

За радове 400 милиона динара из државног буџета

Златибор ће добити потпуно нову трафостаницу  за чију је изградњу из државноиг буџета издвојено 400 милиона динара, а радове су обишли председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић и в.д. директор ''Електропривреде Србије'' Милорад Грчић. Трафо станице „Златибор 1“ гради се на месту старе, која је изграђена давне 1961. године, а која струјом снадбева Чајетину и Златибор. Нова ће, како се очекује, бити пуштена у напон између 1. и 15. децембра.

-Златибор је једна од најпознатијих туристичких дестинација у Србији, нажалост као и скоро у свим деловима Србије, око пола века се није улагало у развој инфраструктуре. Сада, Златибор и Чајетина коначно добијају нову трафо станицу „Златибор 1“, појачану, са могућношћу дупле снаге у наредном периоду. Трафо станица „Златибор 1“ имаће две ћелије по осам мегавата, једну ћелију од 12 мегавата и потпуно нову инфраструктуру, односно нове доводне и одводне каблове. Све смо то предвидели да може да се повећа њена снага до 50 мегавата, како би у наредних неколико деценија без проблема овде људи могли да инвестирају и да граде - изјавио је Милорад Грчић, в.д. директора ''Електропривреде Србије'', честитајући Златиборцима на овој трафо станици, као и свима који су радили на њеној изградњи.

Ова трафо станица је прилично скупа, у питању је Сименсова опрема, урађене су све монтаже, сада се раде испитивања – додао је Грчић, истакавши да су Златиборци добили трафо станицу за 21. век и да су то заслужили.

-Захваљујемо ''Електропривреди Србије'' на изградњи једног оваквог објекта, али и што је препознала Златибор као туристичко место прве категорије које има интезиван развој последњих неколико година. Изградња оваквог објекта је значајна због тога што ће 90 објеката који су већ изграђени и чији инвеститори очекују прикључење моћи да буду прикључени до краја ове године – изјавио је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина.

Проширење капацитета ове трафо станице омогућиће даљи интезивни развој Златибора и стабилно електро снабдевање Златибора у неком дугорочном периоду, тако да је то поред нашег улагања у инфраструктуру, водоводну и канализациону мреже значајно, због чега се надам да ће Златибор наставити да се развија и гради овим интезитетом као и до сада – закључио је Ђурић.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                    

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.