Нововарошанину кривична због утаје пореза!

Илустрација

Илустрација

Против мушкарца из Нове Вароши, старог 45 година, поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја и неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит. Како се сумња, он је на овај начин оштетио буџет Републике Србије за више од 3.000.000 динара.

Кривичну пријаву против њега поднели су припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, у сарадњи са Пореском полицијом у Ужицу.

-Сумња се да је он као одговорно лице фирме која се бави транспортом, током 2017. године, прибављао фиктивне рачуне за гориво на основу којих је увећавао трошкове фирме како би смањио плаћање пореза, као и да је по основу ових рачуна остварио право на неосновани повраћај пореза.Такође се сумњичи да је подизао новац са рачуна фирме који је користио за личне сврхе- каже се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.