Почела вакцинација против сезонског грипа

Допремљено 1.000 доза: Дома здравља у Новој Вароши

Допремљено 1.000 доза: Дома здравља у Новој Вароши

У Дому здравља у Новој Вароши данас је почела вакцинација грађана против вируса сезонског грипа. У локалну здравствену установу допремљено је 1.000 доза вакцина, што је готово дупло више него лане.

Према проценама надлежних , ова количина требало би да буде довољна, а у случају већег интересовања угрожених здравствених грипа становништва, набавиће се додатне дозе.

Из Дома здравља апелују на хроничне болеснике, старије грађане и пацијенте са придруженим обољењима да се вакцинишу и искористе тренутно стабилну епидемиолошку ситуацију са короном.

-Сада је најбоље да се здравствено угрожене категорије становништва јаве свом изабраном лекару, који ће их потом упутити на вакцинацију у Службу за здравствену заштиту одраслог становништва. Вакцина је бесплатна, а сам процес вакцинације обавља се о трошку државе, која је, иначе, ове године обезбедила више од пола милиона доза – око 200.000 из “Торлака” и 344.000 од страног добављача – каже за “Варошке новине” директор локалног Дома здравља др Бранко Поповић.

На територији Златиборског округа, дистрибуирано је укупно 13.500 доза вакцина. И то здравственим установама у Ужицу 4.000, Пријепољу 1.600, Бајиној Башти и Прибоју по 1.400, Ариљу, Новој Вароши и Пожеги по 1.000, Чајетини 800, Сјеници 700 и Косјерићу 600 доза.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.