Нови садржаји за активан одмор на Златибору

Бројни садржаји за активан одмор

Бројни садржаји за активан одмор

Златибор предњачи међу туристичким центрима западне Србије по уређеним теренима, шеталиштима, бициклистичким и планинарским стазама, које доприносе активном одмору туриста и значајно обогаћују разноврсну понуду. Приметно је овде да све више гостију активно проводе свој одмор, с намером да очувају здравље, обнове снагу, пораде на својој физичкој и духовној лепоти, уз све то и да се лепо одморе у пријатном планинском амбијенту. Зато се, у складу с таквим тенденцијама, настављају инвестиције те врсте на Златибору – управо су овде видљиви резултати нових улагања у ове садржаје, и то у ужем средишту најпосећеније планине.

На простору код хотела ''Олимп'' у завршној фази је изградња спортског парка са низом терена. Градња овог парка финансира се средствима Европске уније, а ту ће бити игралишта за одбојку на песку и баскет, теретана на отвореном, дечје справе, љуљашке, клацкалице, тобогани, једна мала атлетска стаза и друго потребно онима што активно проводе одмор на Златибору.

Упоредо се ради и једна нова трим стаза изнад хотела “Ирис”, према дечјем вртићу. То је једна савремена трим стаза дуга 290 метара, чију градњу заједно финансирају општина Чајетина и Министарство трговине, туризма и телекомуникација. За десетак дана биће завршена и дата на коришћење свима који уживају у активностима на отвореном.

Нова трим стаза, дуга 290 метара

Ови и други нови садржаји чине да туристичка понуда Златибора буде све богатија и разноврснија. Што је значајно с обзиром да су овде заступљени различити облици туризма: првенствено здравствени, затим спортско-рекреативни, излетнички, сеоски, конгресни и манифестациони туризам. Уједно, Златибор је одлична полазишна тачка за обилазак и упознавање околине непроцењивих природних и културних одлика.

А јединствена природа и даље је главни адут нашег најпосећенијег планинског центра. Туристички Златибор, мада у самом средишту прилично изграђен (што је био неопходан услов развоја и рекордних посета, јер савремени гост пре свега захтева нови модеран смештај), задржао је своје особене природне вредности. Овде се туристима и сада отвара могућност да уживају у очуваној природи надомак самог центра, на пропланцима, у четинарским шумама, дуж пешачких, бициклистичких и планинарских стаза. Управо је то драж Златибора као туристичког центра – у самом средишту постоје савремени садржаји за све прохтеве неопходни модерном туристи, а за само неколико минута већ су у нетакнутој природи они који воле ту врсту одмора.

(Извор: Општина Чајетина)

* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                               

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.