И у Новој Вароши укинута ванредна ситуација !

Данас са седнице Штаба за ванредне ситуације

Данас са седнице Штаба за ванредне ситуације

У Новој Вароши је укинута ванредна ситуација уведена пре два и по месеца, али су и даље остале на снази мере које су Влада Србије и Републички кризни штаб донели у циљу борбе против вируса короне.

Одлуку је данас донео председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације. Иначе, ванредна ситауција уведена је 7. јула због неповољних епидемиолошких прилика, али се у међувремену стање значајно поправило.

-Епидемиолошка ситуација је тренутно неупоредиво стабилнија у односу на неки ранији период, због чега су се стекли сви услови за укидање ванредне ситуације. У последњих месец и по дана у нашој општини су регистрована свега два случаја заразе и тренутно нико од наших суграђана нема на лечењу. Број пацијената са сумњом на корону који се јављају у Дом здравља данима је једноцифрен, а реч је у углавном о пацијентима са лакшом клиничком сликом и контролним прегледима– рекао је данас директор Дома здравља др Бранко Поповић на седници Штаба за ванредне ситуације .

Иначе, присуство вируса COVID-19 до сада је у Новој Вароши потврђено код укупно 167 особа. Летос је у шпицу епидемије у две ковид амбуланте Дома здравља обављано и по 90 прегледа дневно, а на дневном нивоу регистровано и до 20 новооболелих.

Одлуку да укину ванредну ситуацију у последњих неколико дана донеле све општине у Златиборском округу осим Сјенице.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.