Стаматовић: Златибор је спреман на сарадњу са новом Црном Гором

Милан Стаматовић

Милан Стаматовић

Избором Алексе Бечића за новог председника Скупштине Црне Горе и подршком коју је добио од свих чланова коалиције која је освојила слободу у Црној Гори, народ нашег јужног суседа и Срби који чине најмање трећину његовог становништва могу да буду задовољни променом која означава крај тродеценијске владавине Мила Ђукановића и његових послушника која се, последњих година, заснивала на бруталној антисрпској кампањи. Свим грађанима Црне Горе желимо просперитет, прижељкујемо интензивирање сарадње са Србијом, а Златибор, као најпросперитетније туристичко подручје Србије, спреман је на сваки облик економске сарадње којим ће се потврдити вековно пријатељство наше две државе – каже се у честитци председника општине Чајетина и првог човека Здраве Србије Милана Стаматовића победничкој коалицији у Црној Гори.

Драго нам је да је у Црној Гори отпочео процес мирне примопредаје власти и да преовлађују изјаве да реваншизма неће бити, али да сви који су се огрешили о важећи закон морају одговарати за то – не колективно, већ свако за себе појединачно. Иако су три победничке коалиције разноврсне у својим програмским начелима, радује нас чињеница да је ипак дошло до проналажења онога што ће им бити заједничко и што ће Црну Гору у будућности водити ка цењеној и поштованој земљи народа са славном и богатом традицијом - поручује Стаматовић, истичући да је, за почетак, најважније да нова власт заустави антисрпску кампању коју је водио Ђукановићев режим и да заштити имовину Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                       

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.