Манифестација „Јавор 2020“ у недељу 27. септембра

Скромније него раније - на Јавору пре две године

Скромније него раније - на Јавору пре две године

Манифастација „Јавор 2020“ одржаће се на Крстовдан, у недељу 27. септембра, али у знатно скромнијем облику него до сада и уз поштовање свих мера заштите које је прописала Влада Републике Србије у циљу борбе против короне. Како су саопштили организатори, свечана литургија је у 9:00 сати у Цркви спомен-костурници на Јавору. У 10:00 часова полагаће се венци на спомен обележју у Калипољу, а у 11:00 на споменику Мајору Илићу на Јавору где ће се одржати и краћи културно уметнички програм.

Манифестацију организују општине Ивањица и Нова Варош и Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда, у сарадњи са Српском православном црквом, Војском Србије и културним установама. Манифестација „Јавор 2020“ требала је и ове године да се одржи у редовном термину, на Петровдан 12. јула, али је због пандемије Covid-19 одложена. Нови термин одабран је уз сагласност свих организатора манифестације.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.