Још једна успешна летња сезона на Торнику

панорамско разгледање жичаром

панорамско разгледање жичаром

Приведена је крају још једна успешна летња сезона у планинском центру Торник на Златибору. Љубитељи планине имали су прилику да и током летњих месеци уживају у бројним активностима, попут вожње бицикала по уређеним стазама Рибница, Бели камен, Превија ,Видиковац или у вожњи у бобу на шинама. До 20. септембра на располагању су им били и многи други садржаји - панорамска вожња жичаром, посета авантура парку , спуст зип лине-ом...

Ски центар „Торник“ је иначе највеће скијалиште на Златибору. Удаљен је од туристичког центра Златибора девет километара. Налази се на надморској висини од 1.110 – 1.490 метара. На овом скијалишту има пет стазе (Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван ) укупне дужине око 10 километара.

Капацитет скијалишта је око 5.400 скијаша на сат.

-Ски центар Торник опремљен је са најмодернијом шестоседном жичаром, са 107 седишта, брзине пет метара у секунди и дуга је 1.850 метара. Полазна станица је на надморској висини од 1.110 м и пење се на 1490 м (највиши врх Торника 1.496 м). Капацитет шестоседне жичаре је око 3.000 скијаша на сат, а на Торнику постоје још два ски лифта типа сидро, укупног капацитета 2.400 скијаша на сат. За најмлађе и почетнике инсталирана је и покретна трака дужине 150 метара- кажу у Туристичкој организацији „Златибор“.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                          

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.