Донација предузећа "Авдић" лабораторији Дома здравља

Ускоро још један поклон - Фико и Едо Авдић са лаборантима

Ускоро још један поклон - Фико и Едо Авдић са лаборантима

Фико Авдић, власник предузећа “Авдић”, поклонио је Дому здравља у Новој Вароши део медицинске опреме која се користи у раду лабораторијске службе. Реч је о модерној центрифуги познатог немачког произвођача, а њена вредност на тржишту процењује се на око 300.000 динара.

-Улагање у здравство, посебно у доба короне, обавеза је свих нас који смо у могућности да допринесемо у области заштите здравља становништва. Овај апарат је скромни дар наше породичне компаније, која запошљава 150 људи. Свима њима, као и свим другим нашим суграђанима је управо локални Дом здравља прва степеница у лечењу.Зато морамо ослушкивати потребе ове установе како бисмо сви заједно могли рачунати на виши ниво здравствене услуге – каже за “Варошке новине” Фико Авдић, власник компаније која се, осим трговином на велико и мало, бави и производњом кондиторских производа.

Са годишњим прометом од преко милијарду динара, прошлог пролећа, ова нововарошка фирма сврстала се у ред 100 најбољих “малих” предузећа у Србији. Већински је извозно оријентисана, а осим у земљама Европе и Азије, од недавно се “слатки” производни програм “Авдића” може наћи и на америчком тржишту.

-Ми смо пре свега друштвено одговорна компанија, која је партнер и са државом и са локалном самоуправом. И једни и други су нам помогли да унапредимо бизнис и постанемо једни од најуспешнијих. Зато је најмање што можемо да урадимо је да оваквим и већим донацијама помажемо граду у којем живимо и радимо. Здравље је најпрече и зато већ припремамо још једну донацију за службу лабораторије. Реч је о савременом микроскопу, фрижидеру за узорке и реагенсе и столицама за запослене – најављује Авдић.

Начелница Службе лабораторије др Џеладина Велинов појашњава да је донирана центрифуга апарат без кога не може да функционише ни једна лабораторијска јединица.

-Захваљујући овом вредном поклону , повећава се капацитет и ефикасност у раду. Што значи да ћемо већи број узорака у знатно краћем временском периоду моћи да анализирамо и обрадимо. Наши пацијенти ће мање чекати на резултате, а генерално ће се повећати квалитет здравствене заштите становништва – истиче докторка Велинов, изражавајући велику захвалност дародавцу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.