Златибор најпосећенија планина у Србији

Скоро пола милиона ноћења у првих осам месеци

Скоро пола милиона ноћења у првих осам месеци

Златибор је и овог лета упркос здравствено неповољној ситуацији у земљи и свету, забележио веома високу посећеност. Рекордне посете остварене су на скоро свим локалитетима, а према подацима Републичког завода за статистику био је најпосећенија планина првих осам месеци са чак преко 491 000 ноћења.

Велики број посетилаца доказује да Златибор из године у годину побољшава своју туристичку понуду. Ове године велико интересовање владало је за видиковце на Градини и Обадовом брду, који су изграђени претходних година. Такође, ове године почело се са великом реконструкцијом самог туристичког центра планине. Поред свих природних лепота, прелепих пејзажа, многих активности које нуди, Златибор добија модерно уређен туристички центар који ће улепшати туристима боравак, а мештанима служити на понос.

Краљев трг поступно добија потпуни нови изглед, а радови се на радост туриста приводе крају. Такође завршава се и уређење Трговачке улице у којој ће се сместити сви локали који су се раније налазили око језера, а улица која спаја Хотел Олимп и одмаралиште Дунав ће бити модерно шеталиште које ће бити погодно за породице са малом децом и бебама као и за особе са инвалидитетом. Нови савремени изглед језера красиће планинску лепотицу и представљаће “бисер” Златибора.

Након завршетка реконструкције Трга и пуштања у пробни рад туристичког пројекта деценије, Голд Гондоле , припрема се још једна велика инвестиција како се најављује из општине Чајетина. На Рибничком језеру, на међустаници гондоле у најави је подизање туристичког комплекса Златног града на више од 200 хектара.

(Извор: Општина Чајетина и ТО Златибор)

* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту "Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                             

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.