У нову школу крајем септембра !

Завршено 90 посто радова

Завршено 90 посто радова

Корона није у значајнијој мери успорила радове реконструкцији Основне школе “Живко Љујић” у Новој Вароши која је почела прошлог лета. Посао вредан око 490.000.000 динара, који финансира држава, ушао је у завршну фазу, а очекује се да би овај школски објекат требало да заблиста у пуном сјају до краја септембра.

Неимари београдског конзорцијума “Стандард инвест гроуп” су са подизвођачима до сада одрадили близу 90 посто радова на школи. Тренутно су у току послови на постављању такозване вентилисане фасаде, епоксид подова и других мање обимних радова у партеру објекта. При крају је и опремање интерне фискултурне сале са базеном, као и вањских спортских терена.

-Задовољни смо учинком извођача. Како изузетним квалитетом одрађених послова, тако и динамиком радова коју корона, ипак, није пореметила у већем обиму – сматра координатор на пројекту и надзору Дејан Грбић, из општинског Одељења за инвестиције и јавне набавке.

Комплетна реконструкција ОШ”Живко Љујић” је, иначе, досада најзначајнији пројекат у области нововарошког школства и један од највећих инвестиционих подухвата на овом подручју у протеклих десетак година. 

-Реч је о капиталном пројекту за који је држава из буџета Владине Канцеларије за јавна улагања издвојила око четири милиона евра. Око 600 ђака ће ове јесени похађати наставу у готово новоизграђеном објекту површине од око 3.200 квадрата, коначно ће им на располагању бити и школски базен и реконструисани спортски терени, а запослени ће имати одличне услове за квалитетан рад. Општина је из локалног буџета определила додатна 4.000.000 динара за набавку новог школског и канцеларијског намештаја односно инвентара, а у плану је и куповина дела опреме за наставне кабинете – истиче за “Варошке новине” председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.