Бициклистичка „Трка кроз Србију“ сутра преко Златибора

Кроз центар Златибора : Прошлогодишња трка (Фото: ТО Златибор)

Кроз центар Златибора : Прошлогодишња трка (Фото: ТО Златибор)

Саобраћај на деоници од уласка на Златибор до хотела „Палисад“ биће у уторак 1. септембра у повременој обустави у времену од 14 до 17 часова због одржавања завршнице прве етапе 60. Међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“. Возачима се препоручује да у ово време користе алтернативне праваце.

Прохрам поводом одржавања бициклистичке трке почиње у 14 часова у центру Златибора (у Улици Миладина Пећинара, плато прекопута депанданса хотела „Палисад“). Долазак првих такмичара очекује се око 15 часова, кажу у Информативној служби Општине Чајетина.

Иначе, овогодишња „Трка кроз Србију“ вози се од Источног Сарајева у Републици Српској до Новог Сада. Укупна дужина стазе је 450 километара, а трку су ове године подржали општине Источно Сарајево, Чајетина и Мионица, као и градови Београд, Пожаревац, Зрењанин и Нови Сад. Трка кроз Србију је уврштена у званичан календар Међународне бициклистичке федерације (УЦИ), која је у овим тешким временима прописала најоштрије мере заштите од корона вируса.

Заинтересованост екипа за учешће је огромна, а поред екипа и возача из Холандије, Белгије, Немачке, Русије, Аустрије, Италије, Француске и читавог региона, после дугог низа година, на нашим друмовима ћемо видети и једну екипу из Шпаније.

Дужина прве етапе од Источног Сарајева до Златибора је 170 километара. Трку су подржали владе и министарства омладине и спорта Републике Србије и Републике Српске, Фонд Милан Панић, градови и општине кроз које трке пролазе.
                                                                                       * * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина

                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.