Раду Васиљевићу нови председнички мандат

Председник од 2016 : Радосав Васиљевић

Председник од 2016 : Радосав Васиљевић

Радосав – Раде Васиљевић добио је нови мандат. Одлуком одборника он је други пут заредом изабран за председника општине Нова Варош, док је његов заменик др Бранко Бјелић који је и до сада обављао ову функцију. На седници Скупштине општине одржаној данас у Дому културе, за Васиљевића је гласало 17, а за Бјелића 19 од 26 присутних одборника.

И Васиљевић и Бјелић су кандидати са листе „Александар Вучић – За нашу децу“ која је на протеклим локалним изборима добила највеће поверење грађана. Листа коалиције СНС - ГГ „Нови људи за Нову Варош“ – СДП са својих 16 одборника има већину и сама је формирала општинску власт.

Са 19 гласова „за“ данас је изабрано и ново Општинско веће које ће у будуће бројати седам чланова. На предлог председника општине који председава радом Већа, нови већници су : Алмира Џановић, Велисав Мијовић, Ћамил Чичић, Иван Мандић, Фико Авдић, Александар Шалипур и Данко Пушичић.

У клупама Скупштине општине Нова Варош са укупно 27 места седи и 11 одборника опозиције. СПС и ГГ „Опстанак“ имају по четири одборника, а по једног ГГ „За бољу Нову Варош“, Здрава Србија и СНП.

(Опширније у наредном броју "Варошких новина" који излази из штампе у петак 28. августа)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.