Обавештење Локалне пореске администрације Нова Варош

Зграда општинске управе Нова Варош

Зграда општинске управе Нова Варош

Обавештавају се физичка лица која станују или не станују у кући или стану, за коју-и је решење за порез на имовину за 2020.годину донето, и гласи на преминуло лице које је пре смрти становало на адреси непокретности и по том основу је у складу са Законом о порезима на имовину утврђени порез умањен за 50%, а највише 20.000,00 динара, обзиром да је дошло до промене од утицаја на висину пореске обавезе, потребно је да поднесу пореску пријаву за имовину умрлог лица у Локалној пореској администрацији Општинске управе Нова Варош и то:

-као носилац права својине ако је исту купио, наследио, добио на поклон, стекао уговором о доживотном издржавању и

-као корисник у случају да није спроведен оставински поступак, а исту користи.

На основу података о преминулим лицима из једниствене базе матичних књига умрлих из 2020.године, које је доставила Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, Институт „Михаило Пупин“ је 23.06.2020. године извршио ажурирање података о статусу обвезника које се воде у Секретаријату за пореску администрацију, тако што је за умрла лица евидентиран статус „умрло лице“ што значи да за 2021.годину неће бити умањења утврђеног пореза на имовину за 50%, а највише до 20.000,00 динара.

Додатне информације се могу добити на телефоне: 0628068781 и 0631172160.

Општина Нова Варош, Одељење за буџет и финансије

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.