Стаматовић: Модел развоја Златибора пренети на Златар и Тару

Недавно у Новој Вароши : Милан Стаматовић са члановима Здраве Србије

Недавно у Новој Вароши : Милан Стаматовић са члановима Здраве Србије

Сви наши претходни резултати и велика подршка грађана, коју смо добили на локалним изборима утицали су и на одлично позиционирање Здраве Србије (ЗС), како у Чајетини, тако и у другим општинама Златиборског округа, баш из разлога што је наш програм заснован на политици сарадње и примене успешног модела развоја Златибора у другим срединама, које такође имају велики привредни и туристички потенцијал, међу којима су свакако и Златар и Тара - изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије и општине Чајетина, поводом јуче одржане конституивне седнице локалног парламента у Новој Вароши, а у чијем раду учествовује и Здрава Србија.

У Скупштини општине Нова Варош са 27 места, Здрава Србија ће имати једног одборника, а реч је о геометру Љубодрагу – Љубу Ковачевићу.

-Уколико желимо да омогућимо људима бољи животни стандард и обезбедимо равномеран економски развој, морамо да гледамо шире, да се не вежемо само за једну општину или град, већ да се фокусирамо на регију, и да тако направимо програм унапређења кључних привредних грана за сваку област посебно, што је за подручје Нове Вароши, баш као и за Златибор, пољопривреда и туризам, на чему ћемо посебно инсистирали у општинском парламенту – каже Стаматовић.

Осим у Чајетини, где је још пре месец дана Здрава Србија прва у Србији формирала власт, и Новој Вароши, Здрава Србија има своје представнике и у локалним парламентима у Ужицу, Пожеги, Ариљу, Прибоју, Ивањици, Краљеву и Крагујевцу.

                                                                                                    * * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина

                                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.