Малина "догурала" до 210 динара!

Род је доброг квалитета

Род је доброг квалитета

Берба малине у пуном је јеку. У „Златарпластовој“ хладњачи у Бистрици, јединој у нашем крају, откупна цена виламета је са почетних 185 ових дана „скочила“ на 210 динара, док је микер 10 динара скупљи. Малинарима који малину предају директно хладњачи у прописаном року, на име бонуса биће исплаћено додатних осам до 12 динара по килограму.

И поред бројних проблема који прате бербу, у „Златарпласту“ кажу да су задовољни досадашњим откупом. Малина је нешто слабије родила него прошле године, али је одличног квалитета.

-На откупну цену од 210 динара за прву класу виламета, кога је и највише, малинари који сами довезу малину до хладњаче добиће још 10 динара по килограму на име транспортсних трошкова, односно пет динара из ближих засада. Додатни бонус од два динара добиће малинари који убрану количину предају хладњачи исти дан до 15 часова, што је укупно 222 динара по килограму, а за микер 232 динара. Цена је усклађена са ценом откупа у другим срединама, подложна је променама и зависиће од кретања на тржишту- каже Стана Голубовић , шеф “Златарпластове“ хладњаче у Бистрици.

Опширније у новом броју „Варошких новина“ који је од данас у продаји

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.