Проглашена ванредна ситуација у три месне заједнице

Вожња уз велики ризик - Кућани

Вожња уз велики ризик - Кућани

Ванредна ситуација проглашена је на делу територије општине Нова Варош због последица обилних киша које су падале протеклих неколико дана. Одлуком Општинског штаба, ванредна ситуација је на подручију месних заједница Божетићи, Бела Река и Јасеново са 13 села, у којима је невреме причинило највише штете.

-Готово да нема локалног пута који није оштећен. Стање је такво да захтева хитну поправку, с тражићемо и помоћ државе. Киша је престала да пада, али је земља пуна воде и на све стране ври, па страхујемо да се не покрену нова клизишта. Пратимо ситуацију на терену и уколико буде потребе ванредна ситуација биће проглашена и у другим месним заједницама- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Киша причинила милионску штету на путевима

Клизишта и одрони поткопали су или затворили више локалних путних праваца у Кућанима, Ојковици,Тисовици, Трудову и другим селима на овом подручију. Ипак, кажу надлежни, стање је најтеже у Месној заједници Бела Река.

- У Доњој Белој Реци клизиште је поткопало и скоро прекинуло пут за засеок Виторовићи, па кретање овом деоницом предствља велики ризик. Како се ради о стрмом терену, за санацију ће требати доста времена и новца. Због тога ће морати да се оспособе алтернативни путни правци- каже заменик председника општине Бранко Бјелић.

У нововарошком крају кажу да скоро није било оволиких падавина. Према мерењима које Комунално предузеће врши на Шапоњића врелу у Дражевићима, рекорд је забележен у ноћи између понедељка и уторка, када је за 24 часа пало 90 литара кише по квадратном метру.

-Према првим проценама, штета на путевима је пет до седам милиона динара, не рачунајући оштећења на путу према Виторовићима у Белој Реци. Оштећени су и путеви у другим месним заједницама, чак и тамо где смо радили последњих месеци - каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције Општинске управе у Новој Вароши.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.