У суботу такмичење рабаџија на Жабљаку изнад Ојковице

Организатори - (с лева) Радош Стефановић, Милош Драшковић и Горан Матовић

Организатори - (с лева) Радош Стефановић, Милош Драшковић и Горан Матовић

Најбоље рабаџије из југозападне Србије такмичиће се и ове године на вису Жабљак изнад Ојковице.Трећи сеоски вишебој одржаће се у суботу 27. јуна, а организују га о свом трошку тројица прекаљених рабаџија, Горан Матовић и Радош Стефаниовић из Ојковице и Милош Драшковић из Мочиоца.

На једној од најбољих манифестација овог типа, прошле године надметало се двадесетак рабаџија и воловских запрега из Нове Вароши и Ивањице. Прво место припало је Зорану Дрндаревићу из Кућана, а друго Томиславу Матијевићу из Вилова. Осим у рабаџилуку горштаци ће се надметати и у вучењу трупаца коњском запрегом, као и у надвлачењу конопца.

Такмичење рабаџија на Жабљаку прво је ове године у овом делу Србије, а биће их неколико. Следеће је 5. јула у Јабланици на Златибору, а затим на Ивањдан, 7. јула, на „Сусретима златарских села“ који се организују на вису Џаде код Сувог бора на Златару.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.