Обилне падавине оштетиле путеве широм општине

Блато пресекло пут - насеље Вионик

Блато пресекло пут - насеље Вионик

Клизиште које су покренуле обилне кише пресекло је у Доњој Белој Реци асфалтни пут према Виторовићима, па су мештани овог засеока од синоћ скоро одсечени од света. Вишедневне падавине покренуле су бројна клизишта и оштетила путеве широм нововарошке општине. Надошли планински потоци продрли су у више стамбених и помоћних објеката, док је Тисовица заплавила околне луке.

Штете има и у самом граду. У приградском насељу Вионик, блато које се сручило низ падину брда затворило је улицу, због чега је део мештана остао без путне везе са центром града.

-Киша је срећом јутрос престала да пада, али су у протеклих пар дана страдали бројни локални путеви. Штете има широм општине, а најтежа ситуација је на територији месних заједница Божетићи и Бела Река. Вероватно ћемо морати да донесемо одлуку о проглашењу ванредне ситуације у ове две месне заједнице како би се убрзали радови на отклањању последица невремена. Екипе су на терену и чекамо детањне извештаје – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

У центру Штиткова излила се речица Врело и створила мало језеро испод бране, између цркве и старе школе. На срећу, бетонска ограда спречила је продирање воде у порту и цркву Благовештења. Надошла Тисовица, која купи воду са северних падина Јавора, поплавила је околне луке, док је клизиште недалеко од куће Алексе Чакаревића донело велике количине блата на пут за село Тисовицу.

- Организовали смо се и уклонили земљу која се низ брдо сручила на сеоски пут кроз Џекулиће, али ће нам за санирање других оштећења бити потребна помоћ општине. Бујице су разнеле сеоске путеве па се до појединих кућа може само пешице, а поткопан је и пут који од Калајитске воденице води ка Трудову- жали се Јордан Џекулић из Горњег Трудова.

Опрез - Поткопан пут ка Кућанима (Фото: Иван Гојгић)

Вода дошла до прага- центар Штиткова (Фото: Милојко Чкоњевић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.