За локална удружења 5,3 милиона из општинског буџета

Помоћ за реализацију 27 пројеката - потписивање уговора

Помоћ за реализацију 27 пројеката - потписивање уговора

Општина Нова Варош подржала је путем конкурса са око 5,3 милиона динара  реализацију укупно 27 пројеката локалних организација цивилног сектора.

За програмску активност девет пољопривредних удружења из општинске касе биће до краја ове године издвојено више од 3.000.000 динара, док ће око 2,2 милиона динара бити опредељено за 18 организација чије су примарне делатности област културе, здравства, екологије, против-пожарне заштите и социо-хуманитарног рада.

На пољу аграра, највише пара из општинске касе добиће Удружење јагодичастог воћа „Златни брег“ - укупно 875.000 динара.

-Пројекат овог удружења је један од најзначајнијих које ће локална самоуправа подржати у 2020.Захваљујући реализацији овог програма, 50 младих регистрованих пољопривредних произвођача добиће 100.000 садница малине. Корисници субвенције ће моћи да оснују засад од 10 ари земље под малином (сорте виламет) , што за једно домаћинство може бити значајан извор прихода – истиче др Бранко Бјелић, заменик председника општине Нова Варош.

Бјелић је приликом потписивања уговора са представницима цивилног сектора нагласио да је из општинског буџета у протеклих шест година издвојено 57.000.000 динара за суфинансирање 41 пројекта удружења грађана.

-То су значајна средства и најбоља потврда да локална самоуправа континуирано улаже у развој цивилног сектора, са којим имамо одличну сарадњу – додао је Бјелић и нагласио да су локална удружења последњих година постала значајан партнер општини јер уоче одређени проблем и кроз пројекат сугеришу да је неопходно његово заједничко решавање. То је конструктиван приступ, сматра заменик председника општине, а не пуко критизерство без ваљаних аргумената .

Општинаре охрабрује и чињеница да је невладиних организација данас више него раније, као и да су сва удружења – корисници општинских субвенција, досада оправдала додељена средства односно трошила их наменски.

Иначе, из овогодишњег буџета намењеног невладиним организацијама општег типа, највише средстава –укупно 1.000.000 динара, добиће девет удружења која делују на пољу социо-хуманитарног рада.

(Опширније о корисницима општинских субвенција цивилног сектора у новом броју “Варошких новина” који је у продаји)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.