Црква и џамија биће прикључени на централно грејање !

Договор -  са састанка у згради општине

Договор - са састанка у згради општине

Инсталирање система грејања у нововарошким богомољама била је главна тема данашњег састанка представника Српске православне цркве и Исламске заједнице са општинским руководством.

У разговору председника општине Радосава Васиљевића и његовог заменика др Бранка Бјелића са свештеницима цркве Свете Тројице протојерејом Радмилом Јањићем и јерејом Мишелом Мемишевићем , и главним имамом Исламске заједнице у Новој Вароши Исметом еф.Бихорцем истакнута је потреба да се овдашњим верницима обезбеде што комфорнији услови за обављање верских обреда односно церемонија.

-У сарадњи са предузећем “Енергија Златар НВ” покушаћемо да дођемо до најбољег техничког решења како да се у градску цркву и џамију инсталира прикључак на централни систем грејања. Радове ће финансирати локална самоуправа. Из општинске касе се, иначе, путем конкурса годишње издваја око 2.000.000 динара за помоћ у обнови градске џамије и православних храмова у златарском крају – истакли општински челници и најавили да ће се наредних година буџет за обнову богомоља увећавати у складу са финансијским могућностима општине.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.