На локалу осам изборних листа!

На листама 188 одборничких кандидата - зграда Скупштине општине

На листама 188 одборничких кандидата - зграда Скупштине општине

Вечерас у поноћ почиње изборна тишина за изборе на којима ће у недељу 21. јуна у Новој Вароши учествовати осам изборних листа. За 27 одборничких места у клупама Скупштине општине надметаће се 188 кандидата, међу којима је 77 жена.

На овим локалним изборима су четири одборничке листе мање него на последњим одржаним 2016. године. Осим изборних листа мање је и бирача. Право гласа има 13.180 пунолетних становника наше општине, што је чак 895 бирача мање него пре четири године. Поред локалних у недељу ће бити одржани и парламентарни избори. Смањен је цензус, па је за улазак у републичку и општинску скупштину уместо пет сада довољна подршка три посто бирача изашлих на изборе.

-Гласаће се на 41 гласачком месту, од чега је 11 у граду. Биралишта ће бити отворена у времену од 7 до 20 часова, а грађани су у обавези да ради идентификације на гласање понесу важећу личну карту или пасош. На гласачком листићу се заокружује број испред листе или назив листе за коју се гласа, а може се гласати само за једну изборну листу- појашњава Данијела Попадић, председница Општинске изборне комисије у Новој Вароши.

На локалним изборима учествују следеће одборничке листе, према редоследу на гласачком листићу:

1. „ Александар Вучић – За нашу децу“

Листа има 27 одборничких кандидата, а први на листи је Радосав – Раде Васиљевић, приватни предузетник, актуелни председник општине Нова Варош.

2.„Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије“ 

Листа има 27 одборничких кандидата, а први на листи је приватни предузетник Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“.

3.„Др. Војислав Шешељ – Српска радикална странка“

Листа има 19 одборничких кандидата, а први на листи је шумар Гроздимир – Гроле Грбовић.

4.„Драган Матијевић – Ђоза – Српска десница за Нову Варош“

Листа има 19 кандидата, а први на листи је приватни предузетник Драган Матијевић – Ђоза.

5.„За бољу Нову Варош – Никола Јелић“

Листа има 27 одборничких кандидата, а први на листи је Никола Јелић, дипломирани инжењер шумарства, актуелни председник Скупштине општине Нова Варош.

6.„Димитрије Пауновић – Опстанак – Зато што можемо боље“

Листа има 27 одборничких кандидата, а први на листи је Димитрије Пауновић, дипломирани инжењер електротехнике, бивши председник општине Нова Варош.

7.„Здрава Србија, Милан Стаматовић“

Листа има 22 одборничка кандидата, а први на листи је геометар Љубодраг – Љубо Ковачевић.

8. „Српска народна партија - Душан Матовић“

Листа има 20 кандидата, а први на листи је приватни предузетник Душан Матовић

(Више о предстојећим локалним изборима и одборничким листама читајте у новом брдоју "Варошких новина" који је од данас у продаји)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.