Невреме у Штиткову и Трудову, град уништио летину !

Обелело као усред зиме- центар Штиткова

Обелело као усред зиме- центар Штиткова

Јако невреме захватило је данас поподне део нововарошких села на десној обали Увца, а највише су страдали Штитково и Трудово. Град је уништио пољопривреде културе и ломио црепове, а забалело се као усред зиме.

Град величине лешника почео је око 16 часова и у Штиткову и Трудову падао је добрих пола сата. Мештани су очајни. Страдали су повртњаци, жита и ливаде, а ледене кугле су нанеле огромну штету и у малињацима, воћњацима и кромпириштима.

-Било је и раније града али никада оволико, могао је да се згрће лопатама. Све што је никло, уништено је- кажу Јордан Џекулић из Горњег Трудова и Љубенко Вјетровић из Штиткова.

Градоносни облак је кажу мештани дошао из правца Кушића, у суседној општини Ивањица.

-Чемерница се бели као о Савиндану. Невреме је оштетило и сеоске путеве, па се до појединих заселака може само пешице или теренским возилима- кажу мештани.

О обиму падавина  најбоље сведоче фотографије са лица места : 

 

 

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.