У току упис првака у школу, рок 19. јун

Чека нове ђаке -  стара зграда ОШ

Чека нове ђаке - стара зграда ОШ "Живко Љујић"

Стотинак нововарошких малишана стасало је за полазак у школу ове јесени. Упис првака почео је 1. јуна и трајаће до 19.јуна.

-Пријављивање са подношењем неопходне документације ће се овог пута обављати у канцеларији Психолошко-едукативног центра „Георгије и Теодосије“, која се налази у Улици Солунских бораца 16 (на првом спрату изнад ЕФГ банке), и то сваког радног дана у периоду од пола девет до пола два – истиче Ристо Поповић, директор градске ОШ “Живко Љујић“. Он каже да су просторије за упис изабране због реконструкције школске зграде, а у складу са препорукама и мерама здравствене струке због епидемиолошке ситуације узроковане короном, као и у циљу превенције здравља будућих првака и њихових родитеља.

Из једине градске Основне школе апелују на родитеље односно старатеље да су у обавези да са собом понесу неопходну документацију. Прилаже се било који документ са којег може да се прочита ЈМБГ детета и ЈМБГ родитеља или старатеља (препорука је да се не доносе документа за која је потребан електронски читач картица). Потребно је доставити и извештај изабраног педијатра о здравственом стању првака, а уколико је он урађен пре 16.марта ове године, родитељ је дужан да донесе и папирну форму лекарског прегледа.

-Приликом уписа родитељи односно старатељи ће имати прилику да обаве разговор са представницима педагошко-психолошке службе – кажу у градској Основној школи.

Упис првака ће моћи да се обави и након 19.јуна, али из Основне школе апелују да се процедура уписа, ипак, одради у заказаном року, како би све протекло што брже и ефикасније.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.