За обнову богомоља из општинске касе два милиона

Паре за седам пројеката - потписивање уговора

Паре за седам пројеката - потписивање уговора

Локална самоуправа је путем конкурса определила 2.000.000 динара из општинске касе за финасирање седам пројеката кандидованих од стране две верске заједнице које делују на подручју нововарошке општине. Највише средстава добиће градска црква и џамија.

Општина ће тако са 950.000 динара финансијски подржати санацију крова на храму Свете Тројице у Новој Вароши. За наставак радова на ограђивању џамије у центру града, Исламска заједница ће из општинског буџета за ову годину добити 500.000 динара. Ово је, иначе, пројекат којим је обухваћена друга фаза радова на постављању ограде са источне стране објекта.

За решавање проблема водоснабдевања у манастиру „Св.Јоаким и Ана“ у Рутошима, из општинске касе за 2020.биће издвојено 210.000 динара, док ће буџетским средствима у износу од 100.000 динара бити подржан пројекат српске православне цркве на Златару. Реч је о радовима који подразумевају санацију тротоара око храма „Христовог рођења“.

Локална самоуправа помоћи ће и да се новцем од по 80.000 динара изврши део реконструкције кровног покривача на цркви у Радијевићима. Са истим износом пара биће подржани и пројекти црквених општина у Виловима и Љубишко-белоречкој. На објекту виловске богомоље планирани су радови на глетовању и кречењу цркве, док ће се у храму “Светог Преображења Господњег” у Белој Реци реконструисати олтарски део у средишту објекта.

Одлуку о расподели средстава верским заједницама , а у складу са законском процедуром, својим потписом верификовао је председник општине Радосав Васиљевић.

-Локална самоуправа у складу са могућностима још од 2014.године путем пројектног суфинансирања помаже обнову богомоља, а највећи износи за ове намене опредељени су из општинске касе у последње три године. Верске заједнице И општина сун а истом задатку и успешно сарађујемо са истим циљем- да нам верске светиње “изађ из блата” И заблистају у пуном сјају, на радост свох веујућих људи – истакао је председник Васиљевић, који је данас и званично потписао уговоре са представницима верских заједница чији су пројекти прошли на општинском конкурсу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.