Недимовић: Држава ће дати 80 милиона за водовод у Божетићима

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио Нову Варош

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио Нову Варош

Држава ће са око 80 милиона динара финансирати наставак радова на изградњи водоводног система у Божетићима. Заједно са Општином Нова Варош, коначно ћемо након више од четири деценије решити горући проблем овог краја, који има огроман потенцијал у пољопривредној производњи – истакао је јутрос у разговору са мештанима божетичког краја министар пољопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић.

Министар Недимовић је најавио да ће се ове јесени започети и са реформом пензијско-инвалидског система, посебно у оном сегменту који се односи на пољопривреднике.

-Небригом неких ранијих власти, дошли смо у ситуацију да највећи део малих пољопривредних газдинстава нити може да оствари пензију, ни да буде „покривен“ здравственим осигурањем. То је недоспустиво и тај проблем ће већ почетком наредне године бити решен у сарадњи са Светском банком – казао је Недимовић, који је у разговору са житељима божетићког краја подсетио на бројне субвенције и подстицаје ресорног Министарства, како у сточарству, тако и у вочарству које је, иначе, у златарском крају последњих година у експазији. У фокусу су биле и теме попут могућности остваривања врло повољних кредита за младе пољопривреднике, као и премије за млеко које, како је истакао министар, често касне искључиво због неодговорности млекара.


Ускоро решење за пољопривредне пензионере - Министар Недимовић у Божетићима

Бранислав Недимовић је као носилац листе „Александар Вучић- За нашу децу“ посетио и седиште Српске напредне странке у Новој Вароши, где су га дочекали бројни активисти и функционери партије, предвођени страначким координатором за Златиборски, Моравички и Рашки округ Крстом Јањушевићем, народним послаником др Бранком Поповићем, председником општине Нова Варош Радосавом Васиљевићем и његовим замеником др Бранком Бјелићем.

-Српска напредна странка грађанима нуди озбиљан економски програм „Србија 2020-2025“. Овај програм за крајњи циљ има да запосленима у држави донесе просечну плату од 900 евра и пензију од 440 евра. Порука бирачима у нововарошком крају јесте да само освеже памћење како се живи у последњих неколико година, а како деценијама пре тога. Кад саберете ове утиске неће бити тешко доћи до закључка да би вам најпаметније било заокружити редни број један и напредњачку листу „Александар Вучић – За нашу децу“- рекао је министар Недимовић. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.