За средњошколце у Новој Вароши дуални систем образовања

Места за 150 нових ђака - Средња  школа

Места за 150 нових ђака - Средња школа

Средња школа у Новој Вароши позвала је све ученике који ових дана завршавају осми разред да приликом уписа одаберу један од смерова и образовних профила које нуди ова образовна установа. У клупама Средње школе је места за 150 нових ђака, а ова школа први пут у понуди има и два образовна профила по дуалном систему образовања- електричар и електромонтер мрежа и постројења. Будући средњошколци овде се први пут могу школовати и на образовном профилу Туристичко-хотелијерски техничар.

Пријављивање за упис у образовни профил Електричар и Електромонтер мрежа и постројења по дуалном моделу је 4. и 5. јуна 2020. године, у основној школи коју ученик похађа.

Све додатне информације о упису у Средњу школу ученици могу добити на телефон 033/61 079, као и на званичној интернет страници школе srednjanv.edu.rs.
* * *
У подручју рада ГИМНАЗИЈА:

1.ДРУШТВЕНО – ЈЕЗИЧКИ СМЕР – 30 УЧЕНИКА
2.ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ СМЕР – 30 УЧЕНИКА

Ученици ће похађати гимназијске смерове по реформисаном наставном плану и програму, уз велики број изборних програма, који ће их усмеравати ка природним или техничким наукама, друштвеним наукама, филологији и уметности.

У подручју рада МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА

МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР МОТОРНИХ ВОЗИЛА – 30 УЧЕНИКА, у четворогодишњем трајању

Средња школа у Новој Вароши ученицима који упишу овај образовни профил омогућава бесплатну обуку за возача Б категорије .

У подручју рада ТРГОВИНА, УГОСТИТЕЉСТВО И ТУРИЗАМ

ТУРИСТИЧКО-ХОТЕЛИЈЕРСКИ ТЕХНИЧАР – 30 УЧЕНИКА

Поседовањем знања из два светска језика, историје уметности и туристичке географије, биће оспособљени да остварују пословне контакте широм света, а стицањем знања и вештина из финансијског пословања и маркетинга у туризму моћи ће да припремају и продају туристичке аранжмане, организују путовања у земљи и иностранству, али и да постану власници туристичких агенција, хотела и других угоститељских објеката.

У подручју рада ЕЛЕКТРОТЕХНИКА

1. ЕЛЕКТРИЧАР -15 УЧЕНИКА
2. ЕЛЕКТРОМОНТЕР МРЕЖА И ПОСТРОЈЕЊА - 15 УЧЕНИКА

Ученици ће имати низ погодности уколико изаберу ове образовне профиле у трогодишњем трајању, а чије ће се учење кроз рад обављати у "Лимско-дринским хидроелектранама" и "Електродистрибуцији" у Новој Вароши. Обавезе послодавца се односе на материјалну и финансијску надокнаду за учење кроз рад, а по завршетку школовања запошљавање у предузећима Електропривреде Србије, појашњава директорка Средње школе Бранка Ракоњац.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.