Угоститељима сат дуже рада

Викендом до 2.30: Дискотека

Викендом до 2.30: Дискотека "Круг" (фото: приватна архива)

Угоститељски објекти радиће у будуће сат дуже него до сада, одлучили су одборници Скупштине општине Нова Варош. Према новој одлуци, угоситељи ће током радне седмице радити до један сат иза поноћи, а викендом и државним празницима до 2.30 сати.

У локалној смоуправи кажу да ће ова одлука бити на снази до краја лета.

-Због летњег рачуњања времена касније се излази у кафане. У тој ситуацији угоститељи се жале да до поноћи имају мало времена за рад– каже председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић.

Према речима надлежних у локалној самоуправи одлука ће престати да важи крајем септембра, када се прелази на зимско рачуњање времена. Према старој одлуци, која је донета у децембру на иницијативу Савета родитеља Техничке школе, радним данима фајронт је био у поноћ, а викендом сат касније.

- Летње радно време неће пуно штетити, а угоститељи ће имати профит- каже шеф одборничке групе ГГ „Нови људи за Нову Варош“ Предраг Шапоњић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.