Реконструкција градске основне школе у завршној фази

Биће готово средином јула - радови на згради

Биће готово средином јула - радови на згради "нове школе"

Корона није у значајнијој мери успорила радове на прошлог лета започетој реконструкцији Основне школе "Живко Љујић" у Новој Вароши. Посао вредан више од 490.000.000 динара, који финансира држава, ушао је у завршну фазу, а очекује се да би овај школски објекат требало да заблиста у новом руху најкасније до средине јула.

Неимари извођачког конзорцијума „Стандард инвест гроуп“ из Београда су досада одрадили око 80 одсто послова на школи. Реч је о радовима који подразумевају : уклањање подних, зидних, фасадних и кровних облога и постављање нових, замену старе и уградњу нове алуминијумске столарије, керамике, кошуљице, конструктивних слојева хидро и термо изолације, ојачање саме конструкције објеката, малтерисање површина у свим просторијама, глетовање зидова, плафона, комплетне инсталације, санацију трибина...

Тренутно су у току радови на изради постројења за резервоаре на хидрантској мрежи, а потом следи финални посао на постављању спољне фасаде, уређење два спортска терена у оквиру школског комплекса, као и изградња базена који ће се након више од четири деценије коначно пустити у функцију .

-Задовољни смо учинком извођача. Како квалитетом одрађених послова, тако и динамиком радова имајући у виду два и по месеца трајања ванредног стања и неповољне временске прилике током зимске сезоне, када се практично ништа није ни могло радити на спољашности објеката – истиче координатор на пројекту и надзору Дејан Грбић, руководилац општинског Одељења за инвестиције и јавне набавке.

Комлетна реконструкција зграде  "нове школе"  је, иначе, досада најзначајнији пројекат у области нововарошког школства и од највећих инвестиционих подухвата у протеклих неколико година на овом подручју.

-Реч је о капиталном пројекту за који је држава из буџета Канцеларије за јавна улагања издвојила средства у износу од око четири милиона евра. Више од 700 ђака ће од ове јесени похађати наставу у готово новоизграђеном објекту површине од око 3.200 квадрата, коначно ће моћи да користе школски базен и реконструисане спортске терене и дворану, а запослени ће имати одличне услове за квалитетан рад. Општина ће из локалног буџета определити додатних око 7.000.000 динара за набавку новог школског намештаја – наглашава председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, који је ових дана обишао тренутно највеће градилиште у граду подно Златара.

Председник Васиљевић најављује и да се већ ових дана очекује наставак тендерске процедуре за другу фазу радова на јединој градској Основној школи.

-Ради се о пројекту изградње централне котларнице на дрвну сечку која ће топлотном енергијом, осим школе, снабдевати и готово читав јавни сектор у граду. Инвестиција је са урачунатим пдв-ом вредна око 185.000.000 динара – најављује Васиљевић. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.