Подршка нововарошких Двери штрајкачима глађу у Београду

Слобода,сигурност и правда за све - Ленка Новаковић и Оливера Матовић

Слобода,сигурност и правда за све - Ленка Новаковић и Оливера Матовић

Општински одбор Српског покрета Двери у Новој Вароши пружа пуну подршку народним посланицима, председнику и потпредседнику покрета Бошку Обрадовићу и Ивану Костићу који  штрајкују глађу испред Народне скупштине у Београду.

-Они су у име свих нас као личну жртву узели на себе подвиг најстрожег поста, односно штрајка глађу- изјавила је Ленка Новаковић у име Општинског одбора Двери.

На конференцији за штампу коју су данас тим поводом Двери организовале испред зграде општинске управе у Новој Вароши, Ленка Новаковић и Оливера Матовић су затражили од власти да покрену дијалог са штрајкачима. Оне су прочитале и захтеве које су Обрадовић и Костић упутили власти.

- Председник и потпредседник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и Иван Костић, траже поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судова, заштиту епархије СПЦ и православних верника у Црној Гори, ослобођење медија и одлагање избора и стварање услова за слободне и поштене изборе. Испуњавањем ових захтева стврила би се нормална и демократска атмосфера у друштву, која нам је преко потребна- рекла је Ленка Новаковић.

-Уједно позивамо чланове и сипатизере Двери, као и све грађане на миран и ненасилан скуп који ће се одржати у недељу 17. мај у 17 часова, испред Дома Народне Скупштине у Београду. Слобода, сигурност и правда за све – речено је на конференцији за штампу Општинског одбора Српског покрета Двери у Новој Вароши.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић од недеље 10. маја штрајкује глађу на степеништу испред Народне Скупштине, док му се Иван Костић прикључио пре три дана. 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.