Општина субвенционише вештачко осемењавање крава

Лане одобрена субвенција за 2.381 грло

Лане одобрена субвенција за 2.381 грло

Општина Нова Варош субвенционисаће и ове године вештачко осемењавање крава, а захтев за буџетску помоћ сточари ће моћи да подносе од понедељка 18. маја. Износ субвенције је 1.000 динара по једном осемењеном грлу, док су услови за остваривање права на овај подстицај исти као и у предходне три године.

Уз захтев за субвенцију, заинтересовани пољопривредници треба да доставе и потврду из Управе за трезор о активном статусу пољопривредног газдинства, потврду из Ветеринарске станице о сточном фонду, уверење о измиреним обавезама на дан подношења захтева, као и фотокопије личне карте носиоца газдинства, картице наменског рачуна и картона вештачког осемењавања. Документација се предаје у Одељењу за привреду и локални економски развој, канцеларија бр.307 у згради општинске управе, сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Субвенционисање вештачког осемењавања крава само је једна од мера из Програма мера за спровођење пољопривредне политике општине Нова Варош. Успешно се спроводи од 2018. године, са циљем унапређења сточарства кроз побољшање расног саства грла крупне стоке.

-Прошле године 541 пољопривредно газдинство поднело је захтев за 2.381 грло, па је за субвенционисање вештачког осемењавања крава из општинског аграрног буџета утрошено 2.381.000 динара. Предходне, 2018. године, за спровођење ове мере издвојено је 2.159.000 динара - кажу у Општини Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.