Видиковац на Хоџиној стени, нови туристички садржај

Добар поглед - видиковац на Хоџиној стени

Добар поглед - видиковац на Хоџиној стени

Туристичка организација “Златар” уредила је видиковац на Хоџиној стени изнад насеља Воћњак, са којег пуца поглед на читав град, Златар и део лимске долине.

Радове на уређењу једног од најлепших видиковаца на овом подручју Министарство туризма помогло је са два милиона динара, док је преосталих милион динара обезбеђено из општинске касе.

-Ово је још један додатни садржај у туристичкој понуди нововарошког краја. Видиковци су, иначе, популарни међу домаћим становништвом, а одличан су „мамац“ за туристе, који последњих година преферирају активан одмор и адреналинске садржаје- каже Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације “Златар”.

Нова Варош као на длану

Како би изашла у сусрет гостима и увећала туристички промет односно број туриста и ноћења, локална Туристичка организација кандидовала је на овогодишњем конкурсу Министарства туризма још неколико пројеката укупно вредних близу 35.000.000 динара.

-За десетак дана очекујемо резултате конкурса. Поднели смо документацију за пројекте комплетног уређења пешачке стазе Шопот, осветљења већ изграђене пешачко-бициклистичке стазе Батровац у Дрмановићима, неколико трим стаза у туристичкој зони Златара, као и изградње клизалиста на градском Тргу – појашњава Пуцаревић .

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.