Напредује градња фудбалског терена на Златару

терен ће бити готов средином јула

терен ће бити готов средином јула

Градња фудбалског терена за висинске припреме на Златару напредује пуним темпом, а радови ће бити готови до средине јула. Терен се гради на Бабића Брду, у срцу туристичке зоне, и коштаће 30 милиона динара.

Радови се изводе у две фазе, а његову изградњу са 20 милиона помоћи ће Министарство трговине, телекомуникација и туризма, док ће остатак средстава обезбедити општина.

-Земљани радови су при крају, а то је и најобимнији део посла јер да би се изравњао терен било је потребно дотерати 17 хиљада кубика земље. Неимари предузећа „Путеви Нови Пазар“ којима је поверен посао, изградили су бетонски зид с горње стране, целом дужином терена, па је остало да се заврши равњање и постави бусен- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Изградња фудбалског терена на Златару почела је у октобру прошле године, а радови су каснили због решавања имовинско – правних односа на делу земљишта које припада „Србијашумама“. Терен се подиже на стрмини, на делу испод хотела „Златарски златник“ и балон хале према граду.

-У другој фази,која ће кренути одмах по окончању земљаних радова, биће постављени хидрантска мрежа, заштина ограда, стативе и друга пратећа опрема. Мада је министарство продужило рок до 15. септембра, радови ће бити готови до 15. јула, како смо раније и обећали. Мада су због целокупне ситуације МОСИ одложене за идуће лето, нећемо померати договорено- каже Васиљевић.

Терен који се подиже међу оморикама, на 1.200 метара надморске висине, значајно ће обогатити туристичку понуду Златара.

-Према тврдњама еминентних стручњака, ова надморска висина је идеална за висинске припреме спортиста. То најбоље могу да посведоче сви они који су након боравка на Златару низали само рекорде и победе. Због тога је међу спортистима и велико интересовање за нашу планину, али нам је за озбиљнију причу недостајао управо спортски објекат овога типа- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.