Право гласа има више од 13.200 Нововарошана

Избори су 21. јуна

Избори су 21. јуна

Парламентарни, покрајински и локални избори у Србији биће одржани у недељу 21. јуна, а одлуком о њиховом расписивању почеле су да теку и све изборне радње прекинуте увођењем ванредног стања. Избори су првобитно били заказани за 26. април, али су одложени због мера борбе против вируса короне.

Право гласа у Новој Вароши има 13.218 пунолетних грађана колико их је тренутно уписано у бирачки списак. Из Општинске управе позвали су сва малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора, да се упишу у јединствени бирачки списак за подручје општине Нова Варош, а друге грађане да на време поднесу захтев за евентуалну промену уписаних података.

-Решење на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно до 5.јуна 2020.године до 24,00 часа. Након тога, закључно до 17. јуна у 24,00 часова, решење доноси Министарство државне управе и локалне самоуправе- кaже Мирел Рољевић, начелник Општинске управе Нова Варош.

Увид у бирачки списак грађани могу обавити у седишту Општинске управе, на II спрату у канцеларији број 1, сваког радног дана од 8-15 часова, а суботом и недељом у времену од 9-13 часова. Увид се може извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

На последњим парламентарним и локалним изборима који су одржани 26. априла 2016. године, право гласа имало је 14.068 становника Нове Вароши.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.