Од јутрос опет ради Вртић, уписано 71 дете

Предшколска установа

Предшколска установа

Вртић у Новој Вароши јутрос је почео са радом, а првог дана дошло је 28 малишана. До 16. марта када су због епидемије короне и ванредног стања у Србији привремено затворени сви вртићи и школе, ова установа је имала 283 корисника.

-За целодневни боравак у вртићу према новим критеријумима пријавило се 71 дете, али се јутрос нису сви појавили. Слична ситуација је и у већини других предшколских утанова у земљи. Вероватно да су родитељи још увек сумљичави и „опипавају“ ситуацију, али очекујем да ће сва приваљена деца кренуту у вртић наредних дана- каже Олгица Минић, директорка Предшколске установе „Паша и Наташа“.

Према новим правилима које је прописала држава, услуге вртића до даљњег ће моћи да користе само она деца чији родитељи су радно ангажовани и коју нема ко да чува. На снази су и нова санитарни прописи  по којима ће морати да се понашају родитељи малишана и запослени у вртићу приликом доласка и боравка у овој установи.

-Да би дете кренуло у вртић потребно је да оба родитеља или старатеља донесу потврду од свог послодавца да је њихово радно ангажовање неопходно, као и извештај педијатра о здравственом стању детета- каже директорка Олгица Минић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.