Завршено првенство, Златар остао у Зони!

Одиграно 14 од 30 планираних кола - јесенас на Браношевцу

Одиграно 14 од 30 планираних кола - јесенас на Браношевцу

Фудбалери Златара завршили су првенство на 12. месту и играће и даље у Западно-моравској зони, а опстанак у лиги обезбедили су и клубови из комшилука, сјеничка Слога, Полимље из Пријепоља, Јасен из Бродарева и ФАП из Прибоја. Ужичка Слобода иде у виши ранг, у Српску лигу – група Запад. У нижи ранг селе две последње екипе на табели, Црнокоса из Косјерића и Полет из Трбушана, док ће њихова места заузети Ариљска рампа из Пожеге и Парменац из Чачка.

Ово је епилог одлуке Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије, донете пре два дана на састанку у Старој Пазови. Супер лига се наставља 30. маја, утакмицама 27. кола, док ће лиге нижег, аматерског ранга бити регистроване према резултатима оствареним до 15. марта када је у Србији уведено ванредно стање а сви спортски догађаји одложени до даљњег. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено. Исто важи и за лиге млађих категорија.

У првенству Западно-моравске зоне тако је одиграно свега 14 од 30 планираних кола. Фудбалери Златара јесенас су стртовали добро. Међутим, већ након неколико одличних партија  почели су да нижу лоше резултате , па су у 16 одиграних утакмица забележили чак девет пораза, а имају и негативну гол разлику 19:26. Уписали су и четири победе док су три утакмице играли нерешено.

-Одлука ФСС је по мени једино могуће решење. Ипак је ово аматерски ранг такмичење, и било би сулудо терати фудбалере да након два месеца паузе и без тренинга сада играју два утакмице седмично. Саме утакмице не би имале ни жара јер би морале да се играју без присуства публике, као што ће у Суперлиги. Нова Варош заслужује да има представника у зони, мада остаје жал што опстанак нисмо изборили на терену, него на овај начин - каже председник Златара Ђорђе Обућина.

Након одлуке Одбора за хитна питања Фудбалеског савеза Србије, коначан распоред на табели Западно-моравске зоне је следећи: 1/ Слобода (У) 44, 2/ Будућност (А) 40; 3/ Слога(ББ) 35; 4/ Слога (С); 5/ Јединство Путеви 24; 6/ Јасен 23; 7/ Слобода (Ч) 21; 8/ ФАП 21; 9/ Пријевор 18; 10/ Полет (Љ) 17; 11/ Луњевица 16; 12/ Златар 15; 13/ Севојно 14; 14/ Полимље 12; 15/ Црнокоса 11 и 16/ Полет (Т) 8 бодова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.