У Новој Вароши и четврта жртва короне

Ковидом инфицирано 10 особа - Нова Варош

Ковидом инфицирано 10 особа - Нова Варош

У Новој Вароши и четврта жртва короне, реч је о особи женског пола старости 85 година. Пре ње од последица инфекције из овог места су преминула два мушкарца и једна жена, старости 62, 87 и 81 годину.

Према извештају Завода за јавно здравље Ужице, од последњег извештаја до данас тестирано је још 47 особа са подручја
Златиборског округа од којих je седам позитивно на нови корона вирус, а први случај заразе регистрован је у Косјерићу. У Ужицу и Ариљу су регистрована по два нова случаја, а у Пожеги и Сјеници по један.

Од почетка епидемије до данас у Златиборском округу тестиране су 1083 особе а укупно је потврђено 133 случаја инфекције вирусом COVID-19, и то : Ужице – 40, Бајина Башта – 25, Ариље – 19, Пожега – 11, Нова Варош – 10, Пријепоље – 9, Прибој – 9, Сјеница – 6, Чајетина – 3 и Косјерић 1.

До сада је 55 пацијената отпуштено кући са болничког лечења, од којих је четворо из Нове Вароши. Преминуло је укупно 11 особа, седам мушког и четири женског пола, просечне старости 73,5 година. Највише преминулих је из Нове Вароши, четворо.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.